@include( 'template-config.php'); @include( 'content-link-page.php'); Tehnologie | Green Dental Lab

Tehnologie

Pentru ca precizia este extrem de importanta in acest domeniu, lucram cu tehnologie de inalta clasa. Puteti citi in continuare despre echipamentele pe care le detinem in laborator.

Sistemul CAD/CAM

Format din scannerul 3Shape E3 si masina de frezat Wieland Select Hybrid.
Scannerul 3Shape E3 este un scanner de laborator de ultima generatie. Scaneaza textura in culori si are o precizie de sapte microni, oferind ajutor in lucrari cu o complexitate ridicata.
Masina de frezat Wieland Select Hybrid este un sistem CNC de foarte mare precizie care frezeaza in cinci axe simultan, atat uscat, cat si umed. Are o acuratete de trei microni si prelucreaza materiale ca ceramica e.max, zirconiu simplu sau stratificat, PMMA, PEEK, ceara, rasina compozita armata cu fibra de sticla

Cuptorul de sinterizare zirconiu Ivoclar S1 1600

Cuptorul ofera o sinterizare exacta a lucrarilor din zirconiu (e.max ZirCad, precum si alte tipuri). Timpii de sinterizare pot fi redusi la maxim 75 de minute pentru lucrari unidentare si maxim 90 de minute pentru lucrari compuse din patru elemente.

Imprimata 3D Formlabs Form 2

Lucreaza cu tehnologia SLA si rasina carcinabila Formlabs. Cu aceasta imprimanta printam machetele pentru viitoarele schelete metalice cu o grosime de 25 de microni pe strat, dar si ghiduri chirurgicale, modele, wax-ups etc.

 

Cuptorul de ceramic presata Ivoclar EP 3010

Fiind un produs de ultima generatie preseaza simplu si eficient ceramica e.max. Include un sistem de detectare a fisurilor (CDS) care intrerupe imediat procesul de presare in cazul detectarii vreunei fisuri in lucrare.

Cuptorul de ceramica Ivoclar P 510

Cuptorul dispune de un display touchscreen extrem de util pentru vizualizarea pozelor pacientului. Iar prin tehnologia infrarosu prezinta un senzor de control al procesului de uscare si inchidere.

Aparatul de sudura cu plasma la microscop Lampert PUK D3

Datorita unei tehnologii de inalta precizie, acest aparat sudeaza extrem de precis o gama larga de aliaje, care include titanul, CoCr, dar si aliaje nobile.

Sistemele de magnificatie: microscop si lupe Renfert

Microscopul este un aparat standard in laboratoarele de renume. In laboratorul nostru acesta este folosit pentru gravarea tuturor modelelor, dar si in cadrul procedurilor care necesita o atentie deosebita pentru un rezultat final perfect in cazul lucrarilor protetice.

Paralelograf cu micromotor MVK-LINE

Aparatul este dotat cu un brat de frezare 3D si cu un limitator de adancime cu micrometru pentru a realiza lucrari mobilizabile precise.

Articulatoare totale si semiprogramabile Artex CR si CT

Aceste aparate, impreuna cu arcul facial si masuta de transfer ne ajuta sa realizam o ocluzie foarte precisa in statica si dinamica.

Spectofotometru pentru inregistrarea culorii dintilor naturali Vita Easyshade V

Folosit pentru redarea exacta a culorilor dintilor, indiferent daca au fost albiti sau nu. Aparatura se foloseste si pentru a determina culoarea de pe lucrarile protetice din ceramica.

Sistem bont mobil cu placate Renfert Auto Spin

Considerat un standard de aur in aceasta industrie datorita faptului ca bonturile prezinta mobilitate zero in placutele de plastic (comparativ cu soclurile de gips care se uzeaza – datorita uzurii apare mobilitatea).

Aparat de turnare cu inductie Bego-Fornax T

Datorita bobinei de inductie a acestui aparat, temperatura setata este mentinuta in mod precis, iar procesul de turnare este eficientizat.

Laboratorul nostru dispune si de alte tipuri de aparatura, precum:

- Sablator cu recirculare Renfert Vario Basic;
- Sablator Renfert Basic Quattro;
- Trimmer Renfert Millo;
- Vacuum malaxor Renfert Twister Evo;
- Soclator Renfert Infinity Mt2;
- Compresor CAD/CAM Tandem Prime CS 100/50;
- Masa vibratoare Renfert Vibrax;
- Vaporizator Effegi Brega VK 200;
- Cuptor termobaropolimerizare Effegi Brega Polyvalent;
- Aspirator silentios pentru 4 si pentru 2 posturi Renfert Silent V4 si V2;
- Cuptoare de calcinare cu hota Renfert Magma si Supertherm;
- Turbine de laborator NSK Presto Aqua Lux si Presto Aqua II;
- Micromotoare Schick Dental Qube;
- Cuptor fotopolimerizare Densply Triad 2000;
- Aparat de curatat proteze Renfert Sympro;
- Spatule electrice Renfert Waxelectric II;
- Baie de ceara Renfert Hotty Led;
- Aparat de gutiere Plastvac- Bioart.